IREAL Preocupările românofobului Ivan Ceban: În timp ce muncitorii sunt nevoiți să împrăștie nisip cu mâna, iar străzile sunt plombate de mântuială, primarul pro-rus al Chișinăului dă în judecată Parlamentul și Președinția în contextul numirii româncei Anca Dragu la șefia BNM

0
153

Priveliști dezolante pe timp de iarnă în Chișinău, unde străzile s-au umplut de gropi, iar muncitorii aruncă nisip pe carosabil… cu mâna. Colac peste pupăză, lucrările de plombare a gropilor se execută extrem de prost, după cum se poate vedea din imaginile surprinse chiar pe principala arteră a capitalei. Între timp, primarul nu doarme de grija numirii Ancăi Dragu în funcția de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei.

Ivan Ceban a anunțat miercuri, 24 ianuarie, că a acționat în judecată Parlamentul și Președinția Republicii Moldova, afirmând că numirea Ancăi Dragu la șefia BNM a avut loc fără respectarea procedurilor legale.

Edilul cere instanței anularea parțială a decretului Maiei Sandu privind acordarea cetățeniei R. Moldova Ancăi Dragu și a Hotărârii Parlamentului privind numirea sa în funcție. Ivan Ceban a acuzat partidul de guvernare PAS că a numit-o pe Anca Dragu la șefia BNM „în interes îngust de partid și fără consultarea prealabilă a societății și a experților externi”.

În tot acest timp, Ceban nu se sinchisește să administreze eficient treburile urbei. Amintim astfel episodul recent privind închiderea grupelor cu program prelungit din școli. Mai mult decât atât, muncitorii din subdiviziunile Primăriei împrăștie cu mâna nisip pe carosabilul din oraș. Astfel de imagini au fost surprinse într-un parc din Chișinău.

 

podul.md/articol/1004/ireal-preocuparile-romanofobului-ivan-ceban-in-timp-ce-muncitorii-sunt-nevoiti-sa-imprastie-nisip-cu-mana-iar-strazile-sunt-plombate-de-mantuiala-primarul-pro-rus-al-chisinaului-da-in-judecata-parlamentul-si-presedintia-in-contextul-numirii-romancei-anca-dragu-la-sefia-bnm

Lasă un răspuns