L-aș lua pe un nene din asta care tot o trage cu „Ne-au luat tot, bogățiile noastre, industria, agricultura” pe care chipurile le avea el (și noi toți așa la comun) înainte de 1989. Bai, nene, ia zi matale ce aveai tu exact din bogățiile astea?

Că oamenii nu aveau în proprietate nicio bucată de pământ. Bine, nu aveau în general nicio proprietate, cu excepția hainelor de pe ei. Lucrau la CAP zi lumina și li se dădea praful de pe tobă. Ca sa cumpere o pâine țăranii trebuiau să meargă la oraș.

Că oamenii lucrau ca sclavii în fabrici și dat fiind că nu aveau nici energie, nici materii prime să facă producție, mergeau acasă cu zero lei pe fluturas sau cu salariul diminuat. Că nu aveau cum să facă otel cu mâna lor din nisip și apă.

Bogățiile noastre le dădea Ceaușescu pe valută sa acopere gaura făcută de împrumuturile lui. Câți dolari ți-a dat Ceaușescu matale din asta?

Oamenii înghețau in case, fugeau toată ziua pentru un gram de carne, ne vindeam copii din orfelinate abandonați de familii care nu mai vreau cu ce sa ii crească.
Așadar, bai nene, ce aveai tu mai exact înainte de 1989?

#IaZiBreCeBogatiiAveaiMatale

Madalin Hodor

Lasă un răspuns