Super eroina politicii de la Chișinău a zburat cu o cursă low-cost spre Bruxelles, acolo unde a susținut cauza Moldovei în fața Parlamentului European. A reușit să impresioneze, printr-o nouă magie, așa cum face frecvent de când a devenit șefă de stat, conducându-și țara prin pandemie și război cât mai departe de Moscova.
  • Prima Doamnă a Statelor Unite a vizitat Republica Moldova tocmai pentru că această țară, mai mult decât România, este ultima frontieră dintre Vest și Est.
  • Modestia, hotărârea și eficiența politică au transformat-o pe Maia Sandu într-o adevărată vedetă în România.
  • Controlează 60% din Parlament, a reușit să aducă lângă ea organizațiile politice românești, pe cele ale rușilor, dar și ale altor minorități și asta, în ciuda unor măsuri radicale, cum ar fi interzicerea propagandei Kremlinului.
  • Nimeni nu i-a dat prea mari șanse în ce privește câștigarea alegerilor prezidențiale, dar a surprins pe toată lumea, convingând electoratul că e persoana potrivită pentru a scoate țara din impas.
  • Maia Sandu împreună cu premierul Natalia Gavriliță au reușit s-o atragă de partea lor pe Irina Vlah, guvernatorul provinciei Găgăuzia, a fost o realizare importantă, oferind stabilitate regimului politic de la Chișinău.

Maia Mania! Cum a reușit Maia Sandu să pună Moldova pe drumul spre Europa

Lasă un răspuns