Olga Semidyanova, în vârstă de 48 de ani, medic și mamă a 12 copii a fost ucisă lângă Donețk pe 3 martie. Familia spune că nu i-a putut ridica trupul neînsuflețit din cauza luptelor continue. Olga a servit în armată din 2014 și a murit în urma unei răni la stomac.

Potrivit Daily Mail, Olga a fost rănită mortal în timpul unui incendiu în orașul de lângă Donețk, în sudul țării. Femeia a continuat să lupte după ce o mare parte din unitatea sa a fost ucisă. Familia nu a reușit să recupereze corpul din cauza luptelor continue din zonă.

Fiica ei, Julia, a declarat pentru The Sun: „Ea i-a salvat pe soldați până în ultima clipă. Avem fotografii de la locul morții, dar din cauza luptei grele încă nu o putem îngropa pe mama”.

Medicul, care avea titlul onorific de „Mama eroină”, a servit în armată din 2014 și a fost ucis la granița dintre regiunile Donețk și Zaporizhzhia pe 3 martie, a informat Kyiv Independent.

Olga avea șase copii și a mai adoptat șase copii dintr-un orfelinat local. Titlul „mamă eroină” este dat femeilor care au avut mai mult de cinci copii, motiv pentru care și femeia i-a primit.

Chiar și atunci când credea că regimentul ei ar putea să nu supraviețuiască, ea și-a subliniat dorința de a proteja țara până la capăt. Ea este un erou național. Ea este un erou pentru mine”, a declarat Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului de Interne, pentru The Sun.

 

/www.dobrogea.tv/

Lasă un răspuns